';

VIITASEN PIIA

Laulaja, lauluntekijä, yhtye
VIITASEN PIIA

Viitasen Piia kävi yhtenä syksynä Nepalissa ja osti sieltä Venus-nimisen kitaran. Koska Katmandussa ei ollut sähköjä iltaisin, Piia meni talon katolle ja opetteli soittamaan Venuksella lauluja. Kotiinviemisiksi syntyi nivaska haparoivin sormin soitettuja lauluja. Kotona syntyi nelihenkinen Viitasen Piia -yhtye, c-kasetillinen matkalauluja ja lopulta debyyttialbumi, jonka lämmin vastaanotto löi yhtyeen ällikällä.

Syksyllä 2012 julkaistu albumi keräsi lukuisia loistavia arvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Viitasen Piian nimeä kantava debyytti valittin muun muassa Radio Helsingin viikon aamulevyksi, ja johdatti bändin esiintymään klubeille, kahviloihin ja kesäfestivaaleille ympäri Suomen.

29.8.2014 julkaistun Uni onnesta albumin vastaanotto oli kriitikoiden keskuudessa ensimmäistäkin levyä huikeampi, ja albumi valittiin mm. Helsingin Sanomien ja Iltasanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukkoon. Uni onnesta oli lisäksi ehdolla Emma -palkinnon saajaksi Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Viitasen Piian kolmas albumi Laulumaa julkaistiin 25.11.2016.

 

BÄNDI:

Piia Viitanen (laulu&kitara)
Mikko Malmivaara (kitara)
Matias Tyni (koskettimet)
Juho Niemelä (basso)
Oskari Lehtonen (rummut)

kuvat: Minttu Saarni, Pietari Purovaara

TEXICALLI RECORDS OY - 100% independent Finnish record label