';
LAURA MOISIO. Uusi single ja video.
TEXCDS 1011 KANSI 800px RGB

LAURA MOISIO

KELTAISET VERHOT (4:12)

TEXCDS 1012

EAN: 6417698181869

ISRC: FI-TCR-18-00001

JULKAISU: 13.10.2017

Sävellys & sanoitus: Laura Moisio
Sovitus: Laura Moisio, Lauri Myllymäki, Sebastian Krühn ja Ville Rauhala

Laura Moisio: laulu, akustinen kitara
Lauri Myllymäki: sähkökitara, taustalaulu
Sebastian Krühn: rummut
Ville Rauhala: kontrabasso, taustalaulu

Anna Pesonen: Hammond

Äänitys: Jani Viitanen / Headline Recording Studio
Miksaus ja masterointi: Jarno Alho / Alho Audio Mastering
Kannen valokuva: Kukka-Maria Rosenlund
Graafinen suunnittelu: Teemu Raudaskoski

Laura Moision tuore single ”Keltaiset verhot” on ensimmäinen lohkaisu lauluntekijän kolmannelta albumilta, joka julkaistaan alkuvuodesta 2018. Biisin musiikkivideo on elokuvantekijä Sami Pöyryn käsialaa.

”Edellisen levyni jälkeen halusin tehdä rytmikkäämpiä biisejä ja soittaa bändin kanssa”, Texicalli Recordsin riveihin siirtynyt Moisio kertoo. ”’Keltaiset verhot’ -kappale syntyi Virginia Woolfin Oma huone -romaanin ja Charlotte Perkins Gilmanin ”Keltainen seinäpaperi” -novellin innoittamina. Molemmat teokset nivoivat mielessäni yhteen luovan työn, sen salailun ja naiseuden. Biisissä on tietty jännite kertojan toiveiden ja halujen ja niitä varjostavan itse-epäilyn välillä. Oman tilan ottaminen ja vapaus itsensä toteuttamiseen muodostuivat merkityksellisiksi teemoiksi koko albumin kannalta.”

Viimeistään Ikuinen valo -albuminsa (2015) myötä nuoren polven kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin noussut Moisio on työstänyt kolmatta albumiaan uuden kokoonpanon kanssa. Tyylikäs, 1970-luvun folk rockista ja heleistä lauluharmonioista ammentava bändi koostuu pitkän linjan tamperelaismuusikoista. Bassossa on lukemattomista kokoonpanoista (mm. Black Motor ja Pauli Hanhiniemi) tuttu Ville Rauhala. Kitaristi Lauri Myllymäki on tuttu americana-yhtyeistään Ochre Roomista ja Bone Moonista. Rumpali Sebastian Krühn on kameleonttimainen nuori konkari, joka soittaa muun muassa jazz-yhtye Samannassa sekä Jo Buddyn kanssa.

Laura Moision yhtyeineen voi nähdä syksyllä keikoilla muun muassa seuraavissa paikoissa:

18.10. Tampere, Klubi
19.10. Rauma, Brummi
20.10. Siuro, Koski-Baari
21.10. Pori, Validi Karkia -klubi
13.12. Helsinki, Tenho Restobar

KATSO "Keltaiset verhot" @ VIMEO

KUUNTELE "Keltaiset verhot" @ SOUNDCLOUD

LINKIT

Comments
Share
Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601