';
SAMANNA. Uusi single. Sydänkäpynen.
TEXCDS 1012 COVER 800dpi RGB

SAMANNA

Sydänkäpynen (3:36)

TEXCDS 1012

EAN: 6417698181913

ISRC: FI-TCR-17-00005

JULKAISU: 13.10.2017

SÄV. & SAN.: Anna Pesonen

Sydänkäpynen on Anna Pesosen tulkitsema kaunis rakkauslaulu. Se on naivistinen ja katkeransuloinen, mutta yleisilmeeltään kuitenkin positiivinen popkappale. Sami Sippolan saksofoni tuo mausteeksi ripauksen jazzia.

”Sydänkäpynen-laulussa olen mielestäni onnistunut sanoituksissa hyvin. Kappaleen hienoin lause tulee heti ensimmäiseksi: ”Vaikka sä et mua halua, ja sulla on jo toinen kierrossa, niin silti sä oot mun sydänkäpynen.” Sellaistahan se rakkaus on, toisesta välittäminen ei lopu heti, kun tulee torjutuksi. On myös rohkeaa myöntää, että tykkää toisesta, vaikka toinen ei koe samoin. Minusta tuntuu, että usein torjutuksi tulemisesta kertovissa lauluissa keskitytään enemmän suruprosessin viha- tai syytösvaiheisiin. On mukavaa antaa ääni myös muille suruprosessin vaiheille ja näkökulmille Sydänkäpynen-laulun kautta. Anna Pesonen

 

BIO

Samanna on nelihenkinen bändi Tampereelta. Bändi esittää kosketinsoittaja-laulaja Anna Pesosen säveltämiä ja sanoittamia kappaleita samannalaisin sovituksin. Yhtye on perustettu alkuvuodesta 2015, jolloin Anna pyysi ystäväänsä ja soittokaveriaan Inari Ruonamaata bändiin basistiksi. Rumpali Sebastian Krühn löytyi Salhojankadun jameista, joita Sebastian veti yhdessä Sami Sippolan kanssa. Saksofonisti Sami Sippola päätyi bändiin hieman myöhemmin äänitysten yhteydessä, jonka tuloksena Ruohonleikkuri/Syksyn salaisuus -vinyylisinkku ilmestyi lokakuussa 2015 Helmi Levyjen julkaisemana ja Samanna keikkaili ahkerasti Tampereen yö- ja päiväelämässä.

Leppoisalla yhteissoitolla on kääntöpuolensa, sillä yhtyeen jäsenten viehtymys vanhoihin soittimiin luo liikunnallista aktiviteettia keikkailuprosessin alku- ja loppupäähän. Yhtyeen soittopelit painavat yhteensä pari sataa kiloa, mutta jokainen kilo on osa lempeää ja ihanaa soundia ja rhodesia kantaessa valutetut hikipisarat muuttuvat lopulta äärettömäksi nektariiniksi korvakäytäville.

Samannan musiikkia on vaikea lokeroida mihinkään genreen. Musiikissa on kuultavissa vaikutteita monista tyylilajeista kuten esimerkiksi folkista, popista ja jazzista. Teksti on Annalle tärkeä. Välillä on hauska leikitellä mielikuvituksella, ja toisinaan on kerrottava tarina arkipäivän sattumuksesta. Samannan elävä ja leikittelevä tyyli on mukaansa tempaavaa ja omanlaistaan. Koko bändi vaikuttaa kappaleiden äänimaailmaan ja versiot elävät jatkuvasti. Sama kappale voi mennä eri tavalla keikasta tai päivästä riippuen.

KUUNTELE ”SYDÄNKÄPYNEN” @ Soundcloud:

SAMANNA by Jukka Salminen (Tiikerikuva)
Comments
Share
Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601