';
Mirkka & Luis. Uutta lastenmusiikkia.
Mirkka & Luis. TEXCD 153.
Mirkka & Luis. TEXCD 153.

 

 

MIRKKA & LUIS
Koiruuksia!
TEXCD 153
EAN: 6417698181531
julkaisu: 30.11.2018 (CD), 20.11.2018 (digi)

1 Miksi? 2:49
2 Ehkä huomenna 3:03
3 Karkauspäivä 4:08
4 Mörkö 3:41
5 Minna-muurahainen 3:27
6 Pikkukoiran synttärit 3:32
7 Esikouluun 3:01
8 Oven takana 3:00
9 Kukkumatti 3:57

ISRC: FI-TCR-18-00058-66

Sävellykset:
Mirkka Paajanen, paitsi Matti Paatelma (4), Mirkka Paajanen ja Matti Paatelma (3,9)

Sanat: Mirkka Paajanen, paitsi Mirkka Paajanen ja Kati Valjus (3)

Sovitukset:
Mirkka Paajanen ja Sampo Haapaniemi paitsi Matti Paatelma, Sampo Haapaniemi ja Mirkka Paajanen (3&4)
Mirkka Paajanen, Luis Herrero ja Miikka Huttunen (5), Mirkka Paajanen, Sampo Haapaniemi ja Luis Herrero (7&8)

 

Muusikot:
Mirkka Paajanen: Laulu, ohjelmointi
Luis Herrero: Laulu, basso, harmonikka
Jiri Kuronen: Koskettimet
Peter Engberg: Kitarat
Kukka Lehto: Viulu
Aarne Riikonen: Perkussiot
Sampo Haapaniemi: Ohjelmointi, kitara

Äänitys: Sampo Haapaniemi, Tomas Niemistö, Miikka Huttunen
Miksaus ja tuotanto: Sampo Haapaniemi
Masterointi: Svante Forsbäck
Kuva: Lauri Hämäläinen
Kuvankäsittely: Tuukka Lindqvist / Mogold Oy

BIO

Lastenlevy Koiruuksia ja Mirkka&Luis, huikeat muusikot matkalla maailman ympäri!

Mirkka&Luis on lastenmusiikki-duo, joka julkaisee debyyttialbuminsa 30.11.2018.  Duo koostuu kahdesta monipuolisesta muusikosta, joista molemmat ovat tulleet tutuiksi useiden Suomen eturivin artistien kokoonpanoista. Suomalais-espanjalainen Luis Herrero tunnetaan muun muassa Mariskan ja Jarkko Martikaisen bändeistä niin laulajana kuin basistinakin. Lisäksi hän sekä musisoi että näyttelee lastenteatteria esittävässä TosiTeatterissa. Kalajoelta kotoisin oleva Mirkka Paajanen on puolestaan kiertänyt Suomea muun muassa Cheekin, Samuli Edelmannin ja Mikko Kuustosen kanssa. Mirkka on tehnyt myös kappaleita muun muassa Samuli Edelmannille ja Suvi Teräsniskalle.

Koiruuksia-levyn kappaleet ovat pääosin Mirkan käsialaa, ja levyn kokoonpanoksi valikoitui joukko Suomen parhaimpia soittajia, muun muassa Kaihon Karavaanien riveistä. Levyn tuotti Kaihon Karavaaneista ja Egotripistä tutuksi tullut Sampo Haapaniemi, joka on tuottanut myös Ella ja Aleksi-levyt, sekä vuoden 2017 lastenlevyn Mimmit-yhtyeelle.

”Ollessani lapsi, isäni kertoi hauskoja tarinoita, muun muassa pikkukoiran synttäreistä. Kyseinen tarina hurmasi kaikki kuulijansa ja jäi mieleen jännittävine käänteineen. Lähdettyäni opiskelemaan musiikkia, tein tekstistä kappaleen ensimmäiselle lastenmusiikkibändillemme, Kuperkeikka-Loiskikselle, jonka kanssa kiersimme kouluja ja päiväkoteja vuosina 2001-2004. Hurmaannuin tuolloin lapsista yleisönä: Kuinka välitöntä ja suoraa palautetta heiltä saikaan! Tultuani äidiksi vuonna 2009, alkoi syntymään lisää lastenlauluja omien lasteni inspiroimana. Teksteihin päätyivät monet lapsiperheen arkeen liittyvät asiat, kuten möröt sängyn alla, tuhannet miksi-kysymykset, kommellukset, käsien ja hampaiden pesut, nukkumaanmenot, sanojen monimerkityksellisyys ja väärinkäsitykset, sekä monet muut asiat ja tunteet. Halusin kirjoittaa teksteihin tarttumapintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Vanhempana olen havahtunut monia kertoja tunnetaitojen tärkeyteen niin yksittäisten ihmisten kuin perheiden ja yhteisöjenkin hyvinvoinnin kannalta. Lasteni mennessä päiväkotiin, aloin pitämään konsertteja ja laulupajoja heidän päiväkodeissa niin trubaduurina kuin yhdessä Luiksen kanssa. Keskeisenä ajatuksena oli auttaa lapsia sanoittamaan itse itseään ja antaa musiikin kautta työkaluja vaikeidenkin tunteiden kohtaamiseen, musiikin tuomaa iloa unohtamatta. Yhden levyn kappaleen, Esikouluun, tein vetämässäni laulupajassa yhdessä päiväkoti Ylä-Malmin esikoululaisten kanssa.

Toivon levyn biisien herättävän musiikillisen nautinnon lisäksi ajatuksia ja keskustelua kaikenlaisista tunteista ja niiden käsittelystä, lähimmäisyydestä, erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Musiikillisesti halusin viedä lapset matkalle maailman ympäri, tutustumaan erilaisiin kulttuureihin, musiikkityyleihin ja maailmoihin, joihin musiikin kautta voi kurkistaa!”

-Mirkka

”Muistan aina kun isäni kävi laulattamassa päiväkotiryhmäämme Hämeenlinnassa, jossa lapsuuteni vietin. Kuuntelin isääni ylpeänä ja iloisena pikkupoikana, ja ne hetket lienee luonut pohjan myöhemmälle lastenmusiikin ja -kulttuurin tekemisen halulle. Hämeenlinnan Normaalikoulun musiikkiluokalla ollessani, valveutunut opettajamme Vesa Toivonen laulatti meillä paljon monentyylistä lastenmusiikkia, kävimmepä luokkamme kuorolla YLE:n studioilla jopa äänittämässä musiikkiohjelman ”Ketunhännät”. Omia, uusia suosikkeja etsin ja löysin usein kirjastosta sekä kotonamme suositusta radion lasten toivekonsertista: Saukki & pikkuoravat, M.A. Numminen, Benny Törnroos… Etenkin heidän laulujensa huumori ja yllättävät käänteet vetosivat minuun, samoin rikas ja mielikuvituksellinen soundimaailma. Koen, että noita minuun jo pienenä vaikutuksen tehneitä elementtejä on nyt löytynyt sekä Mirkan hienoista biiseistä että Sampon ”hullu tohtori” -tyyppisestä, hersyvästä tuotannosta.”

-Luis

Lisätiedot, keikka- ja haastattelupyynnöt  sekä levyn arviokappaleet:
Texicalli Records Oy  martti.heikkinen@texicallirecords.com  040-5020104

KUUNTELE "MÖRKÖ" @ SOUNDCLOUD

TILAA "KOIRUUKSIA" (TEXICALLI STORE)

Comments
Share
Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601