';
Pikku Kukka. Hengityksesi rytmi. 15.03.2019.

PIKKU KUKKA
Hengityksesi rytmi
TEXCDS 1026
EAN: 6417698194951
ISRC: FI-TCR-19-00003
kesto: 4:07
julkaisu (digi): 15.03.2019

Pikku Kukka palaa ääniaalloille viiden vuoden tauon jälkeen 15.3.2019 julkaistavan singlen myötä.  Lotta Savolaisen ja Emilia Norpan yhtye tuo päivänvaloon menettämistä käsittelevän laulunsa Hengityksesi rytmi (Texicalli Records Oy).

“Haluamme jättää kuulijan omalle tulkinnalle tilaa. Sanoitus ei sinänsä kiteydy johonkin tiettyyn menetykseen tai suruun, vaan tavoittelee universaalia tunnetta siitä, kun joku tai jokin on lähdössä tai jo poistunut. Toki lauluntekijöinä meidän on vaikea sivuuttaa omia kokemuksiamme ja toivommekin, että tunne todella välittyy ja parhaimmassa tapauksessa luo lohtua”, Savolainen ja Norppa toteavat.

Yhtye valmistelee parhaillaan tuottaja Antti Lehtisen kanssa myöhemmin syksyllä julkaistavaa EP:tä, jonka punaisena lankana he kuljettavat surun eri sävyjä.

“Tummissa vesissä olemme vahvimmillamme. Kappaleiden tekoprosessin alussa mietimme,tulisiko meidänkin kokeilla muodikkaasti elektropoppia? Ymmärsimme kuitenkin pian kuinka tärkeää meille on säilyttää akustinen sointi. Se tuntui näin elektronisen musiikin massakautena myös kiinnostavalta vaihtoehdolta kuulijaa ajatellen. Menettäminen ja suru ovat aiheita, joista meillä tuntuu riittävän ammennettavaa. Ehkä olemme aina olleet musiikillisesti jonkinlaisia surulähettiläitä. Runollinen ja polveileva pianonsoitto ja yhdessä laulaminen ovat edelleen vahvuuksiamme ja tulemme pitämään niistä kiinni”, Savolainen ja Norppa kertovat.

Uuteen materiaaliin lisämaustetta tuovat Anna Kattaisen 36-kielinen kannel sekä tuottaja Antti Lehtisen puhallinsovitukset, jotka ovat saaneet inspiraationsa Black Dogin Björk remixeistä.

Pikku Kukan voi kuulla vielä ennen kesää konsertoivan seuraavasti:

3.5.2019 Korjaamo, Helsinki

10.5.2019 Telakka, Tampere

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

Lotta Savolainen/ p. 0504130094 / lodetsu@gmail.com

Texicalli Records /  Martti Heikkinen / 040-5020104 / martti.heikkinen@texicallirecords.com

Comments
Share
Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601