';
Viitasen Piia. Meidän jälkeemme hiljaisuus.

VIITASEN PIIA
Meidän jälkeemme hiljaisuus
TEXCDS 1030
ISRC: FI-TCR-19-00018
UPC: 6417698195507
kesto: 4:02
julkaisu: 10.05.2019

(c) 2019 Texicalli Records Oy
(p) 2019 Texicalli Records Oy

säv.: Piia Viitanen
san.: Piia Viitanen
sov.: Viitasen Piia -yhtye, Julius Mauranen
kannen kuva: Ulla Nikula

Viitasen Piia tarttui ahdistaviin uutisiin — ydinasejoukoilta nimensä saanut single

”Meidän jälkeemme hiljaisuus” julkaistaan nyt.

Joitakin vuosia sitten lukemani ydinaseiden historiaa ruotinut artikkeli jäi kummittelemaan päähäni, ja oli kaiken muun levottoman uutistulvan lisäksi alkusysäys tälle kappaleelle. Juttu tuntui absurdilta ja samaan aikaan hyvin ahdistavalta. Koska hyväksi havaittu selviytymiskeino ahdistavien uutisten edessä on ollut kirjoittaa, huomasin pian tekeväni aiheesta laulua.

Muistan tuosta lehtijutusta edelleen hämmentävän selvästi eri maiden ydinasejoukkojen tunnuslauseet. Yhdysvaltojen ydinasejoukot julistavat: ”Rauha on ammattimme”, kun taas Venäjällä sama ilmaistaan sanomalla: ”Meidän jälkeemme hiljaisuus.” Kummallakin maalla on hallussaan noin 7000 ydinkärkeä, joilla voisi räjäyttää useammankin maapallon.

Ajattelin että siinä vasta surullinen kuva ihmisestä, ja päädyin lopulta lainaamaan ydinasejoukoilta nimeä laululleni. Luulen, että tämä on ollut mulle itselleni paras väylä purkaa ahdistusta ja surua siitä mitä maailmassa tapahtuu. Jos hyvin käy, ehkä joku muukin löytää laulusta tarttumapintaa. – Piia Viitanen

 

Viitasen Piian edellinen albumi Laulumaa julkaistiin loppuvuodesta 2016, ja se valittiin mm. MTV:n vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Levy keräsi lukuisia viiden tähden arvioita mm. Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta, Ilkalta ja Pohjalaiselta.

Syksyllä julkaistavaa albumia on työstetty yhdessä tuottaja Julius Maurasen kanssa Studio Kekkosella.

”On ollut mahtavaa päästä pitkästä aikaa studioon rakentamaan uusien laulujen maailmaa. Keikkoja ollaan tehty viime vuodet melko ahkerasti, jonka lisäksi uutta musiikkia on pitänyt haudutella tapojemme mukaisesti pitkään ja hartaasti.” artisti kertoo.

 

Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601