';

Kielo Kärkkäinen. Keitä me olemme.

Kielo Kärkkäinen. Keitä me olemme.

Tamperelainen laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen liittyi Texicalli Recordsin artistirosteriin viime syksynä. Kielo ammentaa musiikkiinsa vaikutteita 60- ja 70-lukujen folkista (Joan Baez, Judy Collins, Nick Drake jne…), jazzista ja progesta. Ensimmäinen singlejulkaisu syksyllä ilmestyvältä albumilta on nimeltään ”Keitä me olemme”.  Kappale kuvaa hyvin koko tulevan levyn tunnelmaa, kantaa jopa sen nimeä. Kielo kirjoitti: ”Jännää ja ihanaa: Tän kevään iso projekti, uusi levy, on valmis, ja perjantaina julkaistaan siltä ensimmäinen single. Levyn teko oli hämmentävän sujuvaa ja helppoa, ja sain tehdä sen yhteistyössä osaavien ja sydämellisten ihmisten kanssa. Levyn aihe, tuhon pelko ja haparointi kohti jatkuvuutta, ei ole kevyimmästä päästä, mutta laulujen parissa vietetty kevät vahvisti, että tämä on paras paikka mulle: musan siivillä elely.”

KIELO KÄRKKÄINEN
Keitä me olemme
TEXCDS 1032
ISRC: FI-TCR-19-00007
UPC: 6417698195729
Julkaisu 24.05.2019

Säv. & san.: Kielo Kärkkäinen
(c) & (p) Texicalli Records Oy 2019

Yhtye:

Sami Sippola – saksofoni
Tuomas Luukkonen – kitara
Antti Hyartt – kitara

Äänitys: Risto Hemmi – Finnvox Studiot
Miksaus & masterointi: Jarno Alho – Alho Audio Mastering

 

Tamperelainen laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen jäi vahvasti mieleen viime syksyisellä Millaisten vetten ääreen -sinkullaan. Popin, kevyen jazzin ja folkin ilmavassa yhdistelyssä soi ajattomuus, aitous ja usko omaan tekemiseen, palasten asettuessa kuin luonnostaan kohdilleen.

Keitä me olemme -sinkku on ensimmäinen makupala syksyllä ilmestyvältä albumilta, jonka luomistyö oli kuuleman mukaan suorastaan sujuvaa ja helppoa. Pakottomuus ja keveys kuuluvat positiivisina voimina myös kappaleella, jolla Kärkkäisen laulu saa soolon kohdassa vertaisensa vastavoiman upeasti soivasta saksofonista. Musiikillisesti tämä on kesäpäivien kiireetöntä unelmointia riippukeinussa, kun taas lyriikoissa puidaan isoja kysymyksiä ja kipeitä henkilökohtaisia asioita. Upeat kontrastit, kirkas äänimaisema ja sävellys rakentavat paketin, joka todella pysäyttää pohtimaan.

Mika Roth / Desibeli 24.05.2019

Comments
Share
Texicalli

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601