';
KIELO KÄRKKÄINEN. Keitä me olemme. Uusi albumi.
Kielo Kärkkäinen on 6.9.2019 toisen albuminsa julkaissut tamperelainen laulaja ja lauluntekijä. Texicalli Recordsin julkaisema Keitä me olemme seuraa 2017 ilmestynyttä debyyttialbumia Tule. 
Painavia ja lohduttavia sanoja
Runoja on laulettu suunnilleen siitä saakka kun kädelliset esiäitimme laskeutuivat puista ja huomasivat että heillä on tarve tallettaa kielellisiä viestejä muistiinsa. 
Kielen, rytmin ja sävelen liitto on määrättömästi vanhempi kuin miekan ja kypärän, kahvin ja tupakan tai tikun ja selfien. Kielo Kärkkäisen uutta levyä kuunnellessa tuntee jatkuvasti olevansa jonkin ikiaikaisen äärellä. Se ei johdu siitä että teksti- tai musiikkisisältö olisi erityisen vanhahtavaa saati muinaista. Kyse on kommunikaation puhtaudesta. Tekijän konstailemattomasti kaunis ääni välittää tarkkaan harkittuja tekstejä kuulijalle. Sävellykset ja sovitukset ovat kautta linjan kauniita ja tarttuvia, mutta keskiössä ovat ihmisääni ja välitettävät viestit. Levy tuntuu kehottavan: -Pysähdy hetkeksi ja kuuntele kun kerron sinulle. Ikivanha runonlaulannan idea, modernit ajatukset.
Jazz-, folk-, pop- ja kansanmusiikkisävyt hengittävät vapaasti minimaalisessa instrumentaatiossa, ja Kärkkäisen ääni soi virheettömänä muttei koskaan etäisenä. Sanat tulevat lähelle, säestys svengaa hypnoottisesti pienin elein. Muoto voi olla höyhenenkevyttä ja sisältö painavinta kuviteltavissa olevaa. Kommunikaation vaikeus ja välttämättömyys, sanomisen tarve ja taakka sekä se millaisia viestejä me maailmaan kirjoitamme/laulamme/jätämme tuntuu olevan myös yksi levyn ydinteemoista. Keitä me olemme on kuin hyvä kirja, toinen maailma jonne voi hetkeksi matkustaa pyörittelemään jonkun toisen ajatuksia, ja palata jotenkin muuttuneena. Levyn viimeiset sanat sopivat tähän ajatukseen lohdullisesti: ”Oli talo jonka huoneet kesti hämärää / ne valonsa sinuun siirsi”
-Ville Pirinen, musiikin ja kielen ystävä
/  /  /
Keitä me olemme -julkaisukiertue syksyllä 2019
14.9. Suomenlinnan kotikonsertti, Helsinki
15.9. w/ Anne-Mari Kivimäki & Palomylly, Telakka, Tampere 
17.9. Kotikonsertti, Kotka
18.9. Lavka, Loviisa
19.9. Kaupunginkirjasto, Hyvinkää
20.9. The Local Culture Hostel & Café, Jyväskylä
21.9. Willen Olohuone, Äänekoski
23.9. Kaupunginkirjasto, Hämeenlinna
25.9. Kaupunginkirjasto, Kangasala
26.9. Kaupunginkirjasto, Valkeakoski
27.9. Keltainen Talo, Janakkala
12.10. Kotikonsertti, Turku
23.10. Galleria Ronga, Tampere
22.11. Kaupunginkirjasto, Riihimäki
Keikkamyynti: 
Inka Hannula
inka.hannula@gmail.com
Haastattelupyynnöt:
kielo.karkkainen@gmail.com / 0468117134
Promokuva:
Emiliano Verrocchio
www.kielokarkkainen.fi 
www.texicallirecords.com

OSTA ALBUMI "KEITÄ ME OLEMME" CD/LP

Martti Heikkinen

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601