';

VIITASEN PIIA – Meidän jälkeemme hiljaisuus

VIITASEN PIIA – Meidän jälkeemme hiljaisuus

Viitasen Piia julkaisee 27.9.2019 uuden albumin, joka kantaa nimeä Meidän jälkeemme hiljaisuus.

Viitasen Piia on tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on julkaissut aiemmin kolme kriitikoiden ylistämää albumia. Syyskuun lopulla julkaistava neljäs albumi julkaistaan Texicalli Recordsin kautta. Albumi on työstetty yhdessä tuottaja Julius Maurasen kanssa Studio Kekkosella & Magnusborgin studioilla.

KUUNTELE UUSI SINGLE "VIIMEINEN VALO JOTA PUHUTAAN"

OSTA CD TAI LP. JULKAISU 27.9.2019.

Kaikki CD -levyt rahtivapaasti kotimaassa.
Vinyylipostitus 6.00 €.

Musiikillisesti Meidän jälkeemme hiljaisuus ottaa askeleen etäämmälle alkuaikojen luomufolkista yhdistellen entistä rohkeammin akustisia instrumentteja ja perinteistä lauluntekijäperinnettä elektronisempiin sävyihin. Julius Maurasen monipuolisen tuotannon lisäksi albumin ytimessä ovat Viitasen vahvat sävellykset ja sanoitukset, jotka porautuvat syvälle ihmisenä olemisen ytimeen.

”Ajattelen, että Meidän jälkeemme hiljaisuus on peili tästä ajasta, jota elän ja elämme. Se on lakkaamatta muuttuva kuva siitä, millaista on elää pienenä ihmisenä tässä kiihtyvällä tahdilla muuttuvassa maailmassa ja oman elämän vuoristoradassa. Siinä missä Laulumaa oli sisäänpäin kääntyneempi ja tummempi kokonaisuus, Meidän jälkeemme hiljaisuus kurottaa tummasta pohjavireestä huolimatta mielestäni entistä enemmän ulospäin. Silti ydin on ainakin itselleni sama vanha, elämän ihmeellisyyden äärelle pysähtyminen ja sen absurdiuden ihmettely.” -Piia Viitanen

Elämä on järjestänyt monenlaista  ”Uuden albumin teko on ollut prosessina hyvin erilainen kuin aiempien levyjemme, ja osittain meistä riippumattomista syistä myös melko myrskyinen. Elämä on järjestänyt monelle meistä levyn teon aikana yllättäviä haasteita, ja siitä johtuen olen äärimmäisen iloinen ja ylpeäkin, että olemme saaneet tämän levyn kaikesta huolimatta ihmisten kuultavaksi. Tuottaja Julius Maurasen rooli on ollut kokonaisuuden kannalta merkittävä. Sovitusvastuu on ollut aiempien levyjen kohdalla melko pitkällekin bändin omissa hyppysissä, mutta tällä kertaa bändin ollessa ympäri maailmaa päädyimme tekemään alusta saakka tuottajavetoisemmin. On ollut kiinnostavaa rikkoa itselle tuttua tekemisen tapaa, ja löytää sitä kautta musiikkiin ja myös omaan tekemiseen uusia sävyjä. Oma bändi soittaa kuitenkin levyllä, ja on osallistunut osittain myös sovitustyöhön, jonka lisäksi on ollut ilo saada levylle muutamia upeita vierailijoita.” – Piia Viitanen

Toukokuussa 2019 saatiin esimakua tulevalta levyltä, kun albumin kanssa samaa nimeä kantava Meidän jälkeemme hiljaisuus -niminen single ilmestyi. Toinen single Viimeinen valo jota puhutaan julkaistiin 30.8.

Viitasen Piian edellinen albumi Laulumaa julkaistiin loppuvuodesta 2016, ja se valittiin mm. MTV:n vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. Levy keräsi lukuisia viiden tähden arvioita mm. Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta, Ilkalta ja Pohjalaiselta. Toinen albumi, Uni onnesta, valittiin useassa äänestyksessä vuoden albumien joukkoon sekä vuoden 2014 Emma-ehdokkaaksi kriitikoiden valinta -sarjassa. Syksyllä 2012 julkaistu debyytti keräsi niin ikään loistavia arvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne.

Viitasen Piia -yhtye lähtee Meidän jälkeemme hiljaisuus -levynjulkaisukiertueelle lokakuussa. Kiertueen päivämäärät löytyvät alta.

Martti Heikkinen

Leave a reply


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/texicall/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 601